начало | контакти
ТЕСА ЕКО-ПЛАСТИК - За Нас
ТЕСА ЕКО-ПЛАСТИК - ТОП ОФЕРТИ
ТЕСА ЕКО-ПЛАСТИК - Продукти
ТЕСА ЕКО-ПЛАСТИК - Услуги
ТЕСА ЕКО-ПЛАСТИК - Контакти
ТЕСА ЕКО-ПЛАСТИК - Он-лайн заявки
ТЕСА ЕКО-ПЛАСТИК - Актуално

 

 
РАБОТНО ВРЕМЕ:   
БЕЗ ПОЧИВЕН ДЕН! 

КОМПЛЕКСНА УСЛУГА "ЩРАНГ" - 80 - 140 лв.

Комплексна услуга „Щранг” 
Смяна, ремонт на хоризонтални и вертикални щрангове
Над 50 г. експлоатационен срок и 20 години пълна гаранция за монтажа


ВиК център ТЕСА работи и предлага на своите клиенти полипропиленови тръби от най-висок клас експлоатационно и монтажно качество, сертифицирани за експлоатационен срок над 50 години.

О с н о в н и  о ф е р т и :

За всяко предложение ние предварително ще извършим БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД, ще Ви предложим консултация и ще Ви предоставим сертификати за качество и индивидуална оферта за материали и труд.

       1. Смяната на ВЕРТИКАЛНИ  щрангове в жилищен вход: 80 лв. – 140 лв. на      стандартен апартамент!!!
В цената се включва: Демонтаж на старите тръби; Монтаж на нови полипропиленови тръби - 3 бр.; Монтаж на спирателни кранове преди водомерите; Укрепване на новата инсталация с крепежни елементи по БДС. Извозване на отпадъците.

 • Възможност за разсрочено плащане.
 • Възможност за БОНУС - монтаж на нова врата за входа.

       2. Смяна на ХОРИЗОНТАЛНИ щрангове: 800 лв. - 2000 лв. стандартен вход !
В цената се включва: - Демонтаж на старите и монтаж на нови полипропиленови тръби; Монтаж на спирателни кранове преди отклоненията към вертикални щрангове; Укрепване на тръбите; Поставяне на изолация на тръбите; Извозване на отпадъците от входа.
Срок на изпълнение – ЕДИН  ДЕН за монтаж на щрангове в жилищен вход.


Фирмата предоставя гаранция 20 години за монтажа на водопроводната система.


       3. Допълнителни услуги за удобство на нашите клиенти едновременно с ремонта:

 • Проверка на Вашите водомери, които не отговарят на изискванията за метрологична проверка,  в лицензирана, оправомощена лаборатория;
 •  Продажба на нови водомери с 5 години гаранция, възможност за дистанционно отчитане;
 • Пломбиране и узаконяване на водомерите. БЕЗПЛАТНО СВИДЕТЕЛСТВО и служебно подаване на необходимите документи в Софийска вода и Топлофикация от Ваше име!
 • Ремонт на водомери, бани, ВиК инсталации……..и още много във ВиК Център ТЕСА - стоки и услуги по домовете.

Нашите специалисти постоянно актуализират познанията си и се обучават, за да се гарантира ВИСОКО КАЧЕСТВО на работата ни.

РАБОТИМ и в СЪБОТА И НЕДЕЛЯ!!!


Как да заявим домашно посещение на ВиК техник и да получим своята БЕЗПЛАТНА оферта за ремонт на водопроводен щранг:

Необходимо е само да се обадите на един от телефоните на фирмата или да ни пишете на е-майл, или да се свържете с нас от формата за заявки на страницата ни в интернет:

 

1

0878 26 32 54

0888 25 38 35

tesa_all@mail.bg

http://www.tesa-all.com/

 

След като получим и уточним Вашата заявка, ще се свържем с Вас, за да уговорим удобен ден и час за извършване на БЕЗПЛАТЕН оглед и  да изготвим специална оферта за желаната ВиК услуга.

Защо ние? Защото - ВАШАТА ГРИЖА Е НАША РАБОТА!!!

Много сградни ВиК инсталации страдат от остарели морално и физически амортизирани и корозирали тръби. Ако и Вие сте сред потърпевшите може би е време да се замислите за тяхната подмяна. Преди да се предприемат действия по смяната обаче е важно да се проучи пазара добре, за да се избере възможно най-добрият вариант.  Когато правим инвестиция в собствения си дом, то си струва тя да е възможно най-качествената, най-изгодната, най-премерената, най-практичната, най-рационалната, най-подходящата …………най-добрата за НАС. 
Защото ще пием чиста вода всеки ден и ще я ползваме дълго време, но ако се погрижим.
ЗА НОВАТА ВиК инсталация трябва  да се изберат тръби с възможно най-надеждните експлоатационни качества. В България години наред като клас най-висококачествени тръби се налагат произведените в Чехия водопроводни системи от полипропилен (ППР). Фирмата, която предоставя най-дълга гаранция за своите ППР тръби и фитинги, е HP TREND s.r.o. В следствие на дългогодишното повишаване качеството на изделията и с оглед на модерните технологии, новите машини и прилагане резултатите от изпитванията в заводската лаборатория и не на последно място предвид опита на високо квалифицирания си персонал производителят дава гаранция за материалите от 20 години. Експлоатационният срок на системата е над 50 години.

Сертификат за гаранция


При подмяната на щранговете за студената вода се използват тръби PN 16, а за топлата вода и циркулацията – тръби с алуминиева вложка STABI PN 20.

Предимства на тръбите STABI:

 •  три пъти по-малко линейно разширение в сравнение с изцяло полипропиленовите тръби;
 • по-висока устойчивост на механични повреди;
 • по-голям дебит в сравнение с полипропиленовата тръба PN 20, тъй като за производството на тръбата STABI се използва тръба PN 16, която има по-голям светъл отвор, а устойчивостта на налягане се постига чрез алуминиевата вложка и външния полипропиленов слой.

  Сравнение между вътрешния диаметър на тръба PN20 и STABI


При Външен диаметър (mm)

16

20

25

32

40

50

63

75

90

110

Вътрешен диаметър (mm) PN 20

10

13

17

21

27

33

42

50

60

73

Вътрешен диаметър (mm) STABI PN20

11

14

18

23

29

36

46

54

65

80

Разлика в площта на светлото сечение (mm2/mm2)

21%

16%

12%

20%

15%

19%

20%

17%

17%

20%

Тръбите от полипропилен имат висока механична якост, т.е. значително здрави са и трудно чупливи в сравнение с  тръбите от PVC например, които стават особено крехки при температури под 0 °С. Освен това този тип тръби практически не стареят, включително и оставени продължително време на слънчево греене. Много съществено предимство на тръбите от полипропилен е почти двукратно по-голямата им устойчивост на високи температури – до 110 °С. Поради това преминаването на по-голямо количество гореща вода (80 °С и повече) не може да ги повреди, нито да протекат както би се случило с PVC съединенията.
Тръбите от полипропилен имат и значително по-голяма устойчивост спрямо силно агресивни течности, съдържащи киселини, основи, някои органични разтворители и др. вещества и то в съчетание с висока температура.
Друго важно предимство на тръбите от полипропилен макар и не пряко свързано с водата, е способността им да се самозагасяват, т.е. те не способстват разпространяването на огън.
Съвременните тръби от полипропилен се произвеждат с едностранна присъединителна муфа с поставен лабиринтен гумен уплътнител в нейния жлеб. Свързването помежду им, към различните присъединителни части (фитинги) и други елементи (подов сифон, сифон за свързване на перална машина и др.) става само чрез напъхване и без лепене. Съединението е сигурно, при нужда може да се разкачи и е способно да поема известно термично удължаване или скъсяване на тръбата, без това да се отрази на неговата плътност. Уплътнителят осигурява плътност дори при обратно течение на водата.
Тръбите от полипропилен обикновено се произвеждат по метода на непрекъснатата коекструзивна щамповка. Този процес протича по следния начин: използват се две плоскости от полипропиленов гранулат, които са в два различни цвята, но с еднакви свойства, те се поддават на формоване по общата ос и така се моделират две тръби едновременно, като едната е във вътрешността на другата. Вътрешната тръба е с гладка повърхност, а външната е гофрирана. Двете стени се свързват помежду си в процеса на производство, връзката се осъществява на молекулярно ниво и обезпечава образуване на монолитна двуслойна конструкция на тръбната стена.
Тези особености на стените позволяват на полипропиленовите тръби, въпрекки че са със сравнително малка маса, да издържат натоварвания от 8кN/м2, характерни за тръбите от тежките типове, и да се използват на места с повишено натоварване. Тръбите от тази група намират широко приложение за канализационни системи. Полипропиленът, в сравнение с полиетилена, е по лек, има голяма издръжливост на разтягане и е с по-голяма термоустойчивост, температурният диапазон на експлоатацията му е от -20 до +110°С. Това позволява както да се монтират при отрицателни температури, така и да се експлоатират при повишени положителни температури. Полипропиленът е и по устойчив на удар, ако го сравняваме с полиетилена.
Отличават се с още едно положително качество - не така податливи на изтриване, както други материали, използвани в тази област. Това е много важно за материалите, от които се правят канализационни системи, защото флуидите, протичащи през тях, обикновено съдържат голям процент твърди частици.
Ако се обобщят предимствата на полипропиленовите тръби – те са евтини ( на линеен метър и фитинги ), имат относително ниско съпротивление при движение на флуиди, ниско топлоотдаване (няма топлозагуби), няма стеснения в зоните на снаждане, практически вечни връзки между тръби и фитинги, не корозират, устойчиви на високи температури и химикали, висока механична якост, практически не стареят и се полагат и спояват бързо и лесно.